Kamratcupen 2008
 

Önneköps seniorer gjorde en mycket bra insats i Kamratcupen i Simrishamn. I gruppspelet som spelades den 3/1 hade vi Öja, Liga 06 samt Kågeröd att möta och det var bara gruppsegraren som var säker på att gå till slutspel. Kågeröd som till vardags spelar i division 4 sågs nog som gruppfavorit, vi andra 3 lag spelar 2008 i 6:an.

Vi inledde mot Öja och vann med 4-1 efter en väl genomförd match där såväl offensiv som defensiv fungerade direkt. Målskyttar i denna match var Conny 2, Ivan 1 och Robin 1.

I vår andra match stod Liga 06 för motståndet och detta var en väldigt jämn match. Liga tog ledningen men vi kom igen och gjorde 1-1 efter ett kanonskott från Hannes och 2-1 vilket blev slutresultatet från Dicks högerfot.

I gruppfinalen var förutsättningarna de att vi skulle vinna gruppen vid vinst eller oavgjort. Dick gav oss ganska tidigt ledningen och Kågeröd pressade på enormt. Vi spelade dock väldigt bra i försvaret och först med ca 2 minuter kvar lyckades Kågeröd kvittera på en straff som även medförde att Dick blev utvisad vilket gjorde att vi fick slutföra matchen med en man mindre på plan. Men vi redde ut stormen och vann våran grupp.

Sammanfattningsvis gjorde vi ett mycket starkt gruppspel där vi byggde vidare på det spelet vi spelade i Eslövsturneringen med ett diciplinerat ”boxförsvar” och giftiga kontringar. Tycker att vi fullt rättvist vann gruppen. Laget i gruppspelet bestod av följande spelare:

Målvakt: Daniel

Backpar: Kogaren och Hannes & Kenneth och Affe

Anfallspar: Dick och Ivan & Robin och Conny

I slutspelet blev vi så lottade mot Tomelilla 2 med bland annat ex allsvenske Kenneth Matsson i mål. Tomelilla är ett erkänt mycket bra inomhuslag och vi förstod självklart att det skulle bli väldigt svårt. En ändring blev vi tvungna att göra eftersom Dick automatiskt blev avstängd efter sitt röda kort. Axel ersatte på backen och Hannes flyttade upp som anfallare. Faktum var att 5 av 8 utespelare i matchen mot Tomelilla var födda på 90-talet vilket visar att framtiden ser ljus ut och att vi satsar på våra talanger.

Vi lyckades hålla 0-0 i ca 6 minuter innan motståndarna tog ledningen. Därefter blev vi tvungna att chansa lite vilket gjorde att Tomelilla fick göra ytterligare 2 mål. Vi var dock absolut inte utspelade och med lite tur hade vi gjort mål vid något av tillfällena då vi stal bollen från deras backar. Vi lyckades dock inte göra några mål och matchen slutade 0-3.

Alla gjorde jättebra ifrån sig genom hela cupen men genomgående bäst tyckte jag att Magnus ”Kogaren” Nilsson var som vänsterback.

 
(Daniel Nilsson, 16 jan 2008)
 
<<Tillbaka till Herrar 2008
 

___________________________________________

Om du kommit till denna sida via en sökmotor klicka här